Vereniging

Algemene Informatie

Carnaval is in Enter diep geworteld, dit komt doordat carnaval al ruim 50 jaar in ons dorp wordt gevierd. Carnavalsvereniging de Boorköttels uit Enter is opgericht in 1968, en bestaat op dit moment uit de Raad van Elf, de Jeugdraad, de Prinsengarde en de Dansmarietjes. De gehele vereniging heeft op dit moment ruim 100 leden.

Februari/maart is de periode waarin het carnaval plaats vindt. In de week voordat de carnaval daadwerkelijk begint gaat de Prins, Jeugdprins en enkele leden van de Raad van Elf op bezoek bij enkele zieken om ze een bloemetje te brengen. Ook gaat de Prins samen met zijn adjudanten langs het bejaardencentrum, om daar samen met de bewoners een bijzondere act te mogen aanschouwen. Vervolgens kan het weekend beginnen voor de gehele vereniging.

De vrijdag begint altijd met de Kindercarnaval waarna vervolgens de gehele Raad van Elf naar Wierden toe gaat voor de sleutel & slot overdracht. De vrijdagavond staat in het teken van de jeugd van Enter en positief is dan ook dat deze avond top wordt bezocht.

Op de zaterdag trekt de Jeugdraad met veel geweld door Enter om vervolgens mee te doen aan de optocht in Bornerbroek. De Raad van Elf treft de laatste voorbereidingen voor het Proamenbal op de zaterdagavond. Tegelijkertijd met het Proamenbal organiseert de Jeugdraad een feestavond bij Café de Bakker, dat dit jaar geheel in nieuwe stijl wordt georganiseerd.

Vervolg van het weekend

Als de zondag is aangebroken wordt Prins Mathieu op een ludieke manier door Enter vervoerd, waarna er gezamenlijk met de gehele vereniging wordt ontbeten. Vanaf 2 uur is er voor de sponsoren het Sponsoruurtje, aansluitend op dit uurtje is de Grote Receptie bij Café de Kröl en is iedereen van harte welkom.

‘s Maandags is het de beurt aan de senioren van Enter, de gehele Proamenbal van zaterdagavond wordt nogmaals uitgevoerd alleen dit keer op de Seniorenmiddag. De Jeugdraad en de Dansmarietjes zijn deze middag ook aanwezig en zullen vlak voor het einde de zaal verlaten om verder te feesten in Tubbergen. De Raad van Elf en de Prinsengarde blijven bij de Kröl om de feestmiddag af te sluiten.

Maandagavond gaat de Raad van Elf naar Wierden om hier Rosenmontag te vieren, dit feestje gaat vervolgens samen met de Jeugdraad een vervolg krijgen bij Café de Bakker. Op de dinsdag wordt er al weer een punt gezet achter het carnaval, de sleutel en het slot worden weer symbolisch teruggebracht naar Wierden. De enige activiteit die dan nog op het agenda staat is het “Leug Knipp’nbal” in Bornerbroek, waarna er ‘s avonds nog een feestje is voor de deurzetters om het carnaval af te sluiten bij Prins Mathieu.

We hopen u hiermee een beknopte uitleg te hebben gegeven, wat de carnavalsvereniging zoal doet gedurende het seizoen. Verdere informatie kunt u altijd krijgen bij het bestuur of een van de leden van de Raad van Elf.