Beste Carnavalsvierders,

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig, maar bovenal een gezond 2024 toewensen.

Voor diegene die mij niet kennen, zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Robert Slaghekke en 54 lentes jong. Ik ben een nazaat van Koeln Jo en Slaghekn Gerhard, de jongste uit een gezin met 5 kinderen.

Inmiddels ruim 25 jaar getrouwd met Sylvia en samen hebben we 2 zonen; Tim en Lars.

Mijn hobby’s zijn mijn 2 Friese paarden, voetbal, vissen en vogels. In het dagelijks leven geef ik leiding aan Bronboringsbedrijf Enter BV, en dit werk zie ik als een grote hobby. Zoals zo vaak ben ik op zaterdag in de tuin te vinden of tussen de paarden.

Op zaterdag 22 juli stond Rene v. Kedoes voor mijn neus.

Eerst kwam Rene met een lul verhaal, dat zijn Petra een waterontharder wilde hebben. Hier heb je de situatie bij ons zei hij en hij drukte me 4 vellen papier in de hand. Ik vouwde de papieren open en daar stond het volgende:

  1. CV de Boorköttels

  2. Prins Robert de 2e

  3. 1e prins in de grote tent

  4. 1e prins op de nieuwe locatie

Nou sta ik niet snel ergens van te kijken, maar deze keer wel. Ik stond perplex, dit moest echt even tot me doordringen. Na goed overleg met Sylvia hebben we samen volmondig ja gezegd.

En dan begint het, je mag tegen niemand wat zeggen of laten blijken en tussendoor moet alles in het geheim gebeuren.

En dan wordt het vanzelf 4 november, de opkomst van de nieuwe Prins carnaval. De opkomst bezorgde mij kippenvel en wat een geweldige sfeer in de tent! Vervolgens de bekendmaking van mijn adjudanten Ben Slaghekke, Erna ten Berge, Johan Wolters en Ben Dommerholt.

Allemaal mooie mensen waar wij veel mee omgaan.

Nadat het feest in de grote tent ophield, zijn we met veel leuke en carnaval vierende mensen naar ons bij de zaak gegaan, waar leden van de vereniging de hal hadden omgetoverd tot een gezellig onderkomen voor feestvierende carnavalisten.

Hier zijn we tot in de vroege ochtend doorgegaan.

Nog diezelfde middag om 15.00 uur zijn we weer begonnen met een groot feest bij ons aan de zaak. Een grandioze middag met allemaal leuke en lieve mensen met één doel: feestvieren! Ook dit liep weer uit de hand tot in de kleine uurtjes.

Al met al hebben we een machtig mooi weekend gehad met z’n allen. En mijn grote complimenten voor de gehele organisatie van de carnaval. In één woord: chapeau.

Vanaf nu gaan we ons voorbereiden op de vele feestjes zowel binnen als buiten Enter. Zaterdags weer het altijd voortreffelijke proamenbal en zondags de traditionele receptie die altijd geweldig is.

Naast het carnaval wil ik ook graag aandacht geven aan de zieken, ouderen en de eenzame en minder bedeelde mensen onder ons. Dit sociale aspect heb ik als Prins hoog in het vaandel en hier gaan we als vereniging dan ook zeer zeker aandacht aan schenken.

Al met al heb ik als Prins samen met mijn Prinses en adjudanten dus nog veel werk te verzetten, maar ook dat gaat goed komen.

Rest mij verder niets dan prins Raymond de 1e en zijn gevolg te bedanken voor het afgelopen carnavalsjaar.

Als Prins Robert de 2e  hoop ik dat jong en oud er een super en bijzonder carnavalsjaar van maken.

Hoogachtend Prins Robert de 2e.

Proclamatie Prins Robert de 2e

Als; Groothertog van de Trelliesweg, Grootmeester van de wagenbouwers Buurtvereniging Goorseweg en Boormeester 1e klas voor geothermie,

Verklaar ik hierbij als Prins Robert de 2e het volgende:

ten 1e; Dat ik Prins Robert de 2e, de eerste prins is den at het dak van disse tente zal bloasen. Alaaf! 

ten 2e; dat er nog gennen Prins is e wes den at zo deepe kan goan als ik. Alaaf!

ten 3e; Dat als ik een betjen te vulle heb e drunkn, en ik bin een betjen zat, dan hoald miene adjudanten mie op het rechte pad. Alaaf!

ten 4e; Dai mun n oppassen op oene tellen, want met dissen Carnaval is d’r niks te vuurspeln. Alaaf!

ten 5e; Dat het 2e elftal van Enter het better dut in de 1e klasse, dan het 1e elftal in de 4e klasse. Alaaf!

ten 6e; dat ai van oen’n dokter meer vief glazen beer mang’t per dag, dan dooi bie 6 dokters oe beklag. Alaaf! 

ten 7e; Dat ok al is de Kröl der nou neet meer, vie goat in disse tente nog vulle meer tekeer. Alaaf! 

ten 8e; Vuurn gat in de grond groot of kleen, muij bie dissen Prins ween. Alaaf! 

ten 9e; Dat in mien regeringsjoar de C steet vuur CARNAVAL en neet vuur Covid, Corona of een COA getal. Alaaf!

ten 10e; daw bie elk feest probeert om 11 minuutn eerder te kom’n en daw 11 minuutn later vertrekt, zo kunne vie elk feest 22 minuutn rek’n. Alaaf!

ten 11e; Loaw bid’n vuur de leu die at het moeilijk hebt, meer loate vie nog vulle harder bid’n vuur leu die at moeilijk doot. Alaaf! 

LOWRES-ml-CVdB-PrinsenBekendmaking-4nov2023-(507)

Lijfspreuk Prins Robert de 2e

“De goeie kante van het schap is oons neet bekend, vie goat onmunnig te keer in de teent.”