Beste carnavalisten,

Bij dit schrijven is het begin Januari en ik wil dan ook iedereen een gezond en gezellig 2020 wensen!

De leden van de boekjescommissie vroegen mij om een stukje te schrijven, aangezien ik dit de laatste jaren toch al deed als voorzitter, leek het ons dit jaar niet nodig om 2 stukken te schrijven, dus probeer ik het als Prins Mathieu 1e allemaal een beetje te combineren.

Allereerst wil ik mijzelf voor degene die mij niet kennen, even voorstellen. Ik ben Mathieu Krake, getrouwd met Danielle Krake -Suykerbuyk uit Deurningen. Ik ben de zoon van Dikkie van de Prinse en Antje van Bels uit Weerselo. Samen met Danielle heb ik een stucadoorsbedrijf met 4 personeelsleden.

Mijn hobby’s zijn, biljarten, kaarten, voetbal, ben 17 jaar leider geweest (net gestopt) bij SV Enter. Ook kunnen wij genieten van een mooie vakantie. En natuurlijk de carnaval waar ik nu alweer voor het 4e jaar voorzitter van ben.

Ook dit jaar moesten we als prinsencommissie weer een opvolger vinden voor Prins Stijn 1e . Dit was voor ons zeker geen gemakkelijke taak want, bij deze prins, samen met zijn prinses Linda en adjudanten Wouter, Luc en Martijn heeft het aan ons niets ontbroken. Ontzettend gastvrij, elke keer maar weer, super!!! Nogmaals dank hiervoor!!!

Het was half augustus toen Richard en Miranda Geels en Danielle en ik uitgenodigd waren bij Ton en Marliek Poelman, om te overleggen wie de nieuwe prins zou worden. Na een tijdje wat bijgepraat te hebben, vroeg ik dus, wie heeft er nog nagedacht over een eventuele kandidaat?

Eerst kwam er niks………Tot op een gegeven moment Ton zegt, wij hoeven er niet over na te denken, JIJ wordt Prins dit jaar!!! Ik keek Danielle aan, en zei, dat gaan we niet doen, ik ben voorzitter en wil niet beide zijn, maar onze commissie is toch behoorlijk vasthoudend.

Toen kwamen ze met redelijk goede argumenten, maar het belangrijkste argument …. Danielle is nu goed te pas, wat ook zeker anders is geweest, dit is het moment voor jullie om het NU te doen!!!! Toen keek ik naar Danielle en we wisten allebei dat het zo was en met 1 blik, wist ik dat de “Nee”  een “Ja” werd! Natuurlijk wisten wij wat er komen ging, maar geloof me, als het jezelf aangaat is het toch echt anders, dan wanneer je aan de zijlijn staat.

Op zondag 3 november was het aftreden van Prins Stijn 1e en Jeugdprins Miquel 1e. Dit is zoals elk jaar een gezellige middag, waarbij ook dit jaar de adjudanten onze Prins van zijn outfit ontdeden. Hij moest als presentator ook nog een poging doen om de nieuwe Prins te raden, dit ging hem aardig goed af……..

Op zaterdag 9 november was het zover, na een hele tijd van speculaties!!! Na alle voorbereidingen was ik er klaar voor….. Alleen moest ik s‘avonds eerst nog presenteren, om vervolgens ongezien achter de schermen te komen, was voor mij nog wel een uitdaging.

Op enkele oplettende gasten na (oa Prinsengarde) is het mij gelukt om na een wat langere intro, 7 minuten later klaar te staan in vol ornaat om als Prins Mathieu 1e! op te komen!!!

Na een kort praatje met de nieuwe presentator Richard Geels, heb ik als 1e Danielle op het podium gehaald, super moment!!!! Vervolgens mocht ik mijn adjudanten bekend maken. Als 1e mijn broer Roy, die op een verjaardag zat, maar nadat hij werd gebeld, was hij samen met Nathalie en mijn ouders zeer snel in de zaal. Natuurlijk wel in de zaal waren mijn andere adjudanten, Erwin van Lubs, Laurens vd Lutte en Daan Lohuis. 3 Zeer ervaren carnavalsvierders en samen met hun dames gaan we er dit jaar ook weer een onvergetelijk carnavalsjaar van maken!

Dit gaan we zeker ook doen met onze Jeugdprins Jasper 1e en zijn adjudanten, Job, Brent en Erwin. Wij hopen jullie allen dit carnavalsjaar te verwelkomen om samen met ons en de leden van onze vereniging er weer een prachtig jaar van te maken!!!

Proclamatie Prins Mathieu de 1e

Nageslacht van Dikkie van Prinsen Hinne en Antje van ’n Bels

As titels heb ik met a kreeg’n

Heerser van de Rondweg en omstreken
Koning in de stucwereld
Keizer van de Boorköttels

 • Ten 1e : Dat ik ’n eersten Prins sin, wei at ok a jeugdprins is a wes!!!! ALAAF!!!
 • Ten 2e : Dat ik ‘r van oet mag goan dat kommend joar met de Enterse Dagen, de Dorpsstroate en het ‘Middenpleintje’ d’r wier strak bie ligt, zodat oonze’n jeugd hierwa kan knal’n met de optocht!!! ALAAF!!!
 • Ten 3e : Dat Eanter dit joar burgemeester Tichelaar löt seen dat ze better in Eanter hat’n können goan woon’n, ALAAF!!!
 • Ten 4e : Dat ik noa al mien gewon’n Kampioenschappen as leider vie SV Enter, mie de titel “COACH VAN DE EEUW”neet meer kan ontgoan!!! ALAAF!!!
 • Ten 5e : Dat as ze in Eanter toch wit’n poeier witl gebroek’n, sie dan better Stucadoor kön’t won’n!!! ALAAF!!!
 • Ten 6e : Dat ik ’n eersten Prins sin van het ‘Prinse”geslacht en goat er mer van oet, ok zeker neet ’n lesten!!! ALAAF!!!
 • Ten 7e : Dat ik geerne wol hebb’n dat ze de Rondweg wat könn verbreden zodat alle grote auto’s en trekkers van Eanter d’r fatsoenlijk oawer hen könt jaag’n!!! ALAAF!!!
 • Ten 8e : Dat ze um Eanter het natuurgebied en de fietspaden tot een plaatje hebt maakt, SUPER!!! ALAAF!!!
 • Ten 9e : Dat ze vuur stucwerk groot of klein, bie stucadoorsbedrijf Krake mut wéén!!! ALAAF!!!
 • Ten 10e : Dat ik dit joar, 4 zeer ervaren adjudanten heb an astetelt en
  goat ‘r meer van oet dat ik ze ok hard nödig bin dit joar!!! ALAAF!!!
 • Ten 11e : Dat ‘J nooit meer möt drink’n dan waj könt, want…… VOL = VOL!!! ALAAF!!!
mathieu-3

Lijfspreuk Prins Mathieu de 1e

MET NE PRINSE AS PRINS, HEB IE ALTIED EEN VOL GLAS, HEB MA GEN LAS!!!!!