Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Niek Kuipers, beter bekend als Niek van ’n Kuup. Ik ben de zoon van Patric Kuipers en Angela Kuipers-Kenkhuis en het kleine broertje van Lisa Kuipers. 

Ik ben 19 jaar en volg de opleiding vakbekwaam hovenier niveau 3.  Ik hoop deze opleiding dit jaar af te ronden. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden bij de geheime zender, op de voetbal of als vrijwilliger bij Jong Nederland. Dit is mijn 2e jaar bij de Jeugdraad. 

Mijn eerste adjudant is Joep Lammertink. Joep is van kleins af aan mijn beste kameraad en ook mijn wederhelft van station K&L dus ook bij deze mijn eerste adjudant.

Als tweede riep ik Duuk naar voren. Ook Duuk is een goede kameraad van mij. Toen ik werd gebeld door Jasper dacht ik, ik wil iemand buiten de Jeugdraad. En omdat ik Duuk een geschikte keal vond voor de carnaval, wilde  ik hem graag aanstellen als adjudant. Maar Duuk werd een paar weken na mijn benoeming gebeld en kwam bij de carnaval. Ik dacht bij mijzelf, alsnog word jij mijn adjudant.

 

Maar voor dit allemaal tot stand is gekomen, ging er natuurlijk heel wat aan vooraf.

Jasper belde mij dan ook op 04-09-2023 met de vraag of er nog afmeldingen waren voor de jaarlijkse barbecue die we hebben met de carnaval.

Ik vroeg hem: ‘’nee, dat had ik toch al door geappt?’’

Toen kwam de vraag: ‘’ben je alleen?’’

Ik antwoordde: ‘’ja watta?’’

En toen kwam de welbekende vraag: ‘’wol ie jeugdprins wordn?’’

Ik zei: ‘’tuulk maar dat muk wel eem overleggn met mien pa en ma, bel oe zo trug’’.

Na een kort overleg met pa en ma was de kogel al snel door de kerk en werd ik dit jaar Jeugdprins. 

Op woensdag 6 september hebben we het eerste overleg gehad bij café zeezicht in Haaksbergen. Daar is het meeste gesproken over  hoe de bekendmaking er uit zal komen te zien. Toen hebben we later nog een keer overleg gehad bij het wapen van Vriezenveen. En toen was het opeens 4 november. Na 2 maanden lang zwijgen en slecht slapen werd ik dan eindelijk bekendgemaakt. De deuren gingen open en ik ging dansend en springend de tent door richting het podium. Daar sta je dan, na een kort woordje riep ik mijn adjudanten naar voren. 

Dan rest mij nog om de Jeugdraad en iedereen die aanwezig was in het weekend van de bekendmaking hartelijk te bedanken voor de gezelligheid en hopelijk zie ik jullie allemaal weer terug in het carnavalsweekend.

 

Ten slotte wil ik Prins Robert de 2e en prinses Sylvia met hun adjudanten en aanhang en alle carnavalsvierders een onvergetelijk carnavalsjaar  toewensen!

 

ALAAF!

 

Niek Kuipers

LOWRES-ml-CVdB-PrinsenBekendmaking-4nov2023-(538)
LOWRES-ml-CVdB-PrinsenBekendmaking-4nov2023-(319)
LOWRES-ml-CVdB-PrinsenBekendmaking-4nov2023-(526)

Proclamatie Jeugdprins Niek de 1e

Ik, Jeugdprins Niek de 1e, nazaad van Patric van Kuup en Angela Kenkhuis. Rots in de branding van Enter 6  en de tranentrekkerkoning van de 3 meter band. Verklaar hierbij dat:

Ten 1e: dat we net zon mooi carnaval mang’t heb’n in onze nieuwe residentie as bie de Kröl. Alaaf

Ten 2e: ak dikke thoes kom hoef ik geen preek want ik heb veern in miene steek. Alaaf

Ten 3e: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst dus de boorköttels magnt blie ween met de jeugdraad. Alaaf

Ten 4e: ik zeg neet dat t better wurd als veurig joar maar k zal wal mien best doan. Alaaf

Ten 5e: de mooiste muziek heur ie neet bie 538 of radio Nl mear de mooiste muziek heur ie toch   echt bie station K&L.  AlaafTen 6e: dat ze oe op skole vulle kent leern maar van de praktijk weinig kunt vertelln. Alaaf

Ten 7e: al word t nog zo laat ik kan altied rekenen op de keals van de jeugdraad. Alaaf

Ten 8e: aan skole word eem neet gedacht vie goat feesten op volle kracht. Alaaf

Ten 9e: zo gauw de skole aan de Bornebroekse weg steet, vie ruumte zat hebt veur n grote jeugdkeet. Alaaf

Ten 10e: sinds ik voetballe bie de senioren hebt ze nog neet wier verleurn. Alaaf

Ten 11e: dat ik as jeugdprins mien adjudant’n en de hele jeugdraad jullie allemaal een machtig mooi carnevalsjaar toe wens. Alaaf

 

Lijfspreuk Jeugdprins Niek de 1e

“Leu van oons hej gen las, vie goat het hele weekend vol gas! Alaaf.”