Beste carnavalsvierders, 

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Jasper Geels, beter bekend als Japie van ’n Breader. Ik ben een zoon van Erwin Geels en Karin Schreijer. Samen hebben zij jaren bij de carnavalsvereniging gezeten en liepen in het jaar 2007/2008 zelf als prinsenpaar voorop in de polonaise. Verder heb ik een mooie zus genaamd Fleur. Fleur is 22 jaar en heeft als dansmarietje heel wat jaren op het podium gestaan. Ook heb ik nog een ‘klein’ broertje Rutger, met 16 jaar zal hij de volgende generatie zijn die deze jeugdraad zal opvolgen. 

Nu iets meer over mijzelf. Ik ben 21 jaar oud en volg de opleiding Vastgoed & Makelaardij aan het Saxion in Enschede, ik ben nu bezig met mijn tweede jaar. Naast mijn studie ben ik bedrijfsleider bij Uniek Bedrijfsmakelaars in Enter. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij de SV Enter, waar ik net als mijn vader en broertje met veel passie onder de lat sta. Naast voetbal zijn skiën en carnaval één mijn grootste hobby’s. 

Dit is mijn vierde jaar als lid van de Jeugdraad. Met mijn eerste jaar als nieuw lid, tweede jaar als adjudant en derde jaar als voorzitter heb ik elk jaar nog een speciaal jaar gehad. Nu kijk ik enorm uit naar mijn vierde jaar waar ik zelf met de scepter zwaai over onze Jeugdraad. 

Het begon allemaal op zondag 18 augustus. Ik had die dag contact met Gilian Buis om bij hem een pilsje te komen drinken en voetbal te kijken. Die avond ervoor hadden we een zware etappe doorstaan bij De Boeskool in Oldenzaal. Dus we waren allebei mooi slecht. Op het gegeven moment kwamen we op het goede idee kwamen om naar de Bakker te gaan. 

Toen Gilian naar boven liep om zijn haren in het vet te doen, kwam Miguel Buis de kamer binnen gelopen en zei: ‘Jo Japie, waar is Gilian?’ Waarop ik antwoorde: ‘Die is naar boven we gaan zo naar de Bakker.’ En toen kwam de vraag waar alles mee begon: ‘Oké mooi, wil je dit jaar Jeugdprins worden?’ Het duurde even voordat die vraag tot me doordrong, en toen ik Gilian alweer van de trap naar beneden hoorde komen antwoordde ik binnen split second: ‘Dat gaat door!’ 

Na een aantal avonden vergaderd te hebben met de prinsencommissie was het eindelijk zover, 9 november 2019! Na bijna drie maand liegen viel er een last van mijn schouders toen ik eenmaal op het podium stond. Als eerste adjudant benoemde ik Job Olde Olthof, met één dag leeftijdsverschil zijn we letterlijk kameraden vanaf het eerste uur. Tevens was ik ook zijn adjudant twee jaar geleden. Mijn neefje Brent was mijn tweede adjudant. Hij zei ieder jaar dat ik Jeugdprins zou worden, waarop ik altijd zei: ‘nee, maar als ik het word dan word jij mijn adjudant.’ En als derde adjudant koos ik mijn vader Erwin. Toen ik hem vertelde dat ik gevraagd was als Jeugdprins antwoordde pa: ‘God oh God, wet waj oe anhaalt! Maar as ik oe’n adjudant wordt dan geet ’t feest duur.’ Zo gezegd zo gedaan. 

Verder wil ik de Jeugdraad en iedereen die aanwezig was in het weekend van de bekendmaking, hartelijk bedanken voor de gezelligheid en hopelijk zie ik jullie allemaal weer terug in het carnavalsweekend! 

Ten slotte wil ik Prins Mathieu de 1ste, Prinses Danielle met hun adjudanten en aanhang, en alle carnavalsvierders een onvergetelijk carnavalsjaar toewensen! 

jasper-1
japser-3
japser-2

Proclamatie Jeugdprins Jasper de 1e

As titels heb ik met a kreeg’n

heerser van de jeugdraad,
baas in de 16 meter,
Zoon van Erwin Geels en Karin Schreijer.

 • Ten 1e: Dat een optocht van Sinterklaas zonder zwarte piet, hetzelfde is as ne Boorköttel zonder kloompe!
 • Ten 2e: Dat veur mie gen latte te hooge is.
 • Ten 3e: Dat er altied wordt gekuierd ouwer het gezoep, maar nooit ouwer de dörst.
 • Ten 4e: Dat als alles ineens op oe af komt, ie aan de verkeerde kaante van de weg jaagn’t.
 • Ten 5e: Dat mijn jaar als Jeugdprins en de Eanterse Dagen, zeker zal slagen.
 • Ten 6e: Dat as Pinkstern en Poasken op één dag valt, vie dr ne mooi’n kroam van hebt.
 • Ten 7e: Met de verkoop van huizen en bedrijfspanden ging het al neet slecht, maar sinds afgelopen carnaval kun je nu ook voor woningbrandjes bij Uniek Makelaars terecht.
 • Ten 8e: Een echen Breader heurt an’t veeld. En doar woon ik nog maar net, maar wa met ’n Schreijer.
 • Ten 9e: Een echen Breader heurt ook bie SV Enter, en neet bie Enter Vooruit.
 • Ten 10e: Laat de boeren, bouwvakkers en stratenmakers maar staken, wij gaan d’r een mooi carnavalsjaar van maken!
 • Ten 11e: Al heb ie de bokse nog zo vol, vie goat nog lang neet vot bie de Kröl. 

Lijfspreuk Jeugdprins Jasper de 1e

Al woon ie in een groot kasteel, al hej de knippe vol met geeld, met carnaval good te passe ween, is het enige wat teeld!