55 jaar Carnaval in Enter
55 jaar Carnaval in Enter betekent een mijlpaal in de geschiedenis van onze Carnavalsvereniging ‘De Boorköttels’. Destijds nam kapelaan Van Engelen samen met Johan Lammertink het initiatief tot oprichting. De oprichtingsvergadering vond plaats op 9 juni 1968 en vond plaats bij café Ten Berge (De Kröl). Hieronder de weergave van de notulen van die oprichtingsvergadering:
De carnavalsvereniging ‘De Boorköttels’ werd zelfstandig. Op de vergadering, welke gehouden werd bij Café ten Berge (de Kröl), waren aanwezig de heren: Johan Lammertink (Lubs), Gerrit Kerkhof (Toon), Marinus Wolters (Fit), Gerhard Slaghekke (Lutte), Arnold Slaghekke (Lutte), Jo Slag (Streef), Gerrit Slag (Streef), Bennie van Coesant, Jan Reijerink (Boake), Jan Ekkerink (Klokkn Ka) Johan Schrooten (de Taije) en Bennie Schrooten (Kasper). Verhinderd was de heer Gerard Slag (Bras), terwijl Kapelaan van Engelen niet aanwezig was. Op deze vergadering werd een dagelijks bestuur gekozen bestaande uit: Voorzitter Jo Slag, Penningmeester Johan Lammertink, sekretaris Bennie Schrooten. Hierna werd besloten de contributie op f 2,50 per mnd. te stellen en te zorgen voor leden van de vereniging. Begonnen werd met zelf f 5,= per persoon in de kas te storten. Het eerste aangemelde lid was E. Kerkhof. Verder werd besloten een loterij te organiseren om de kas te spekken. De bestuursvergadering zal plaatshebben op 14 juni a.s. De vergadering werd gesloten om kwart voor drie.
Duidelijk werd dat de heren de verloting toen al als hét juiste middel zagen om de kas te spekken, de verloting is immers nog steeds één van de belangrijke inkomensbronnen van de vereniging. De achtereenvolgende voorzitters van de verenging waren (voor zover we konden achterhalen):
Jo Slag, Bennie Schrooten, Frans Roetgering, Tonnie a/d Stegge, André ten Berge, Frans Wolters en Mathieu Krake (huidige voorzitter)
Uit de overlevering blijkt dat Bennie van Coesant degene is geweest die de naam ‘Boorköttels’ heeft verzonnen. Boorköttels is het restafval dat overblijft na het maken van een klomp. In het begin werd het Carnaval in meerdere cafés gehouden zoals de cafés De Kröl, Dreijerink en Roetgering. Hedentendage is de residentie van de vereniging gevestigd in café De Kröl. De 11 prinsen vanaf 1980 waren achtereenvolgens: